جزییات خبر

عنوان اهمیت بررسی جریان های پایداری از مشروطه تا کنون در نهمین همایش
تاریخ درج شنبه ١١ دی ١٤٠٠

متن خبر


نهمین همایش ادبیات پایداری

جریان های فکری ادبیات پایداری از مشروطه تا کنون

ادبیات پایداری همچون آیینه ای است که قیام ها ، نهضت‌ها و خیزش‌ها ی مردمی علیه ظالمان و ستمگران و استعمارپیشگان و متجاوزین را به تصویر می کشد . این نوع ادبیات ، جهان شمول وبدون مرزاست .هرکجا نهضت آزادیبخشی سربر می اورد و مقاومتی علیه ظلم و ستم شکل می گیرد ، قبل و بعد از آن ادبیات پایداری در قالب‌های متنوع و گوناگون حضور دارد.

با عنایت به اینکه در صد سال گذشته تاریخ ایران به دلیل حوادث مهم اجتماعی و سیاسی و فرهنگی ، تحولات چشمگیری را شاهد بوده ایم و در این سرزمین ، دوره بیداری و مبارزه مردم با ظلم وستم، استعمار و تجاوز در قالب انقلاب مشروطیت و مبارزه با استبداد رضاشاهی ، نهضت ملی شدن‌ نفت‌ ،کودتای 28 مرداد ،نهضت ۱۵ خرداد،انقلاب شکوهمند اسلامی ودرنهایت دفاع پر افتخار مقدس در جنگ تحمیلی خود را نشان‌ داده است ، بر ان شدیم تا در نهمین همایش ادبیات پایداری ، یکی از موضوعات بسیار مهم یعنی جریان های فکری در ادبیات پایداری از مشروطه تا را به عنوان موضوع همایش انتخاب کنیم .

بدون شک هرخیزش ،جنبش ، نهضت و مقاومت اجتماعی بطور مستقیم و غیرمستقیم با اندیشه و تفکری همراه و از آن الهام گرفته است .پس نقش‌ جریان های فکری در تحولات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و بدون‌ شناخت جریان های فکری در هر نوع پایداری و قیام اجتماعی ، سیاسی و فرهنگی ، نمی توان به شناخت جامع ودرستی از ان نهضت‌ها و قیام‌ ها دست یافت .

به همین جهت با تامل در تاریخ یکصد سال گذشته ، محورهای همایش با وسعت نظر انتخاب شدند به گونه ای که بتوانند اکثر اندیشه ها و جریان‌های فکری و دگردیسی انها را که در تحولات پایداری از مشروطه تا کنون در جامعه ما نقش افرین بوده‌اند ، ظرفیت پژوهش و تحقیق یابند.

هدف اصلی این همایش ان است که نویسندگان و پژوهشگران با تامل و تفکر در تحولات پایداری از مشروطه تا کنون ، جریان‌های فکری و حرکت آفرین و انقلابی این دوران را شناسایی و انعکاس این جریان ها را در اثار ادبی شناسایی و تحلیل و برسی نمایند.

هرچند آثار ارزشمند ادبی فراوانی در این دوره تاریخی بویژه در مورد دفاع مقدس منتشر شده ، اما تحلیل این اثار بر اساس جریان های فکری غالب بر انها چندان مورد توجه نبوده است . امید است با این همایش با همت نویسندگان و پژوهشگران ،این مهم به انجام رسد تا بتوانیم تحلیلی علمی و شناختی عمیق تر از تحولات پایداری معاصر به دست آوریم .

همچنین از نتایج علمی و ارزشمنداین همایش، بتوانیم در تدوین اثاری برای سرفصل های دروس رشته ادبیات پایداری که بعضا از وجود منابع تحلیلی در تنگنا می باشند استفاده کنیم.